Profiteer nu van 30% korting op je volgende cursus! Couponcode
Profiteer nu van 30% korting op je volgende cursus!

Veelgestelde vragen

Algemeen

Cinecademy is onderdeel van CineSud, hoe zit dat?

Cinecademy is ontwikkeld door film hub CineSud. Vanaf 2021 vind je alles op één gezamenlijk platform en worden alle voordelen samengevoegd. Wel zo makkelijk!

Hoe werkt Cinecademy?

Via Cinecademy kun je online courses aanschaffen. Deze bestaan uit een theoretisch handboek met opdrachten, downloadables en video-interviews met experts. Elke course is opgebouwd uit meerdere modules, die weer bestaan uit sub-vragen. Aan het eind van een course volgt een eindopdracht. Wanneer je een cursus aanschaft, navigeer je eenvoudig door de modules en sub-vragen heen. Via een forum kun je discussieren met experts en mede-cursisten. Je kunt de course op elk moment starten, doorlopen en stoppen en op elk gewenst moment weer verdergaan. Aan het eind van elke course is het mogelijk feedback te vragen van de expert (€) en kun je een certificaat aanvragen.

Naast online courses, kun je ook hulpmiddelen downloaden en video-interviews bekijken met makers uit verschillende disciplines.

Ik ben docent en wil de courses graag gebruiken voor lessen, mag dit?

Indien je als docent of onderwijsinstelling gebruik wilt maken van onze online courses, neem dan contact met ons op. We hebben speciale tarieven voor het onderwijs.

Ik ben niet tevreden over mijn aankoop. Kan ik mijn geld terugkrijgen?

Mocht een aankoop niet aan je verwachtingen voldoen, neem dan gerust contact met ons op. We doen er alles aan om de kwaliteit van onze diensten en producten te waarborgen, en zullen dan ook alles in het werk stellen om je een positieve ervaring te bezorgen.

Kan ik de courses ook in het buitenland volgen en betalen?

Zeer zeker! Hoewel de courses momenteel nog alleen beschikbaar zijn in het Nederlands, kun je deze wel altijd en overal bekijken. Ook zijn er internationale betalingsopties beschikbaar. In 2018 zullen verschillende courses ook beschikbaar zijn met Engelstalige ondertitels.

Kan ik ook korting krijgen op cursussen?

Ja, en je hoeft er ook nog eens niks voor te doen!  We hebben regelmatig kortingsacties. Wanneer deze actief zijn, vind je deze via onze social media óf boven in een gele balk op de homepage.

Krijg ik een factuur van mijn aankopen?

Ja, je vindt deze terug in je persoonlijke profiel op de website.

Waar kan ik melding maken van een slecht werkende functionaliteit?

Het kan gebeuren dat een functionaliteit op de website niet zo werkt als hij zou moeten doen. Of dat je andere problemen ondervindt. Mail in dat geval het probleem zo gedetailleerd mogelijk naar contact. Belangrijk om te weten zijn daarnaast op welke drager je de site bekijkt (smartphone, tablet, laptop, pc), in welke browser (bijv. Internet Explorer, Safari, Google Chrome) en met wel besturingssysteem (bijv. Android 4.4, iOs, Windows 10).

Waar kan ik mijn gegevens wijzigen?

Je kunt je gegevens ten alle tijden wijzigen via je persoonlijke profiel op de website.

Waar vind ik mijn wachtwoord en inlognaam?

Ben je je wachtwoord of inlognaam kwijt? Klik dan op ‘wachtwoord vergeten’. Je krijgt dan een nieuw (tijdelijk) wachtwoord toegestuurd op het mailadres waarmee je je account hebt aangemaakt. Je inlognaam is hetzelfde als je email-adres.

Wat kan Cinecademy voor mij betekenen?

Cinecademy is een online film academy, met praktische en specifieke courses op gebied van film en documentaire. Je leert er essentiële specifieke vaardigheden en skills, op een kwalitatieve, maar laagdrempelige (lage kosten) en toegankelijke (online, altijd en overal) manier. Als filmmaker kun je via Cinecademy middels de online courses je vaardigheden trainen en bijspijkeren, leren van experts en krijg je uitgebreide theoretische achtergronden en downloadables. Verder vind je in onze video-sectie interviews met vakprofessionals over specifieke onderwerpen en kun je allerlei hulpmiddelen downloaden.

Wat maakt Cinecademy uniek?

Cinecademy biedt geen courses aan die abstracte zaken behandelen, maar focust zich op zeer specifieke en essentiële vaardigheden, zoals het schrijven van filmplannen, begrotingen en regievisies of bijvoorbeeld pitches en scenario’s. Internationaal zijn er al genoeg (gratis) cursussen te vinden over grote thema’s en onderwerpen. Cinecademy vindt het juist belangrijk dat er ook aandacht is voor grondbeginselen van het filmmaken en focust zich daarom op specifieke vaardigheden, waar je concreet mee aan de slag kunt.

Daarnaast vindt je via video’s interviews met makers over allerlei praktische onderwerpen.

Categorieën